Debratech Solutions

+32 (0)51 43 88 39

info@debratechsolutions.be

Vredestraat 1, B-8700 Tielt

Over ons

De idee om een eigen zaak op te starten komt niet zomaar opborrelen. 

Als master elektromechanica in de werktuigbouwkunde kreeg ik reeds in 2001 de kans om me te verdiepen in global high precision toolshops, toen ik nog werkzaam was bij een vroegere werkgever, een multinational en marktleider op het vlak van stekkers en connectoren voor automobiel en telecom.  Ik ben er in eerste instantie op zoek gegaan naar kwalitatieve partners voor de aanmaak van Spare Parts voor spuitgietvormen, stanswerktuigen en fijnmechanische componenten voor machinebouw.

Na verloop van tijd en uitvoerig testen, wordt het kaf van het koren gescheiden en kristalliseert zich een toplaag van betrouwbare partners die Europese kwaliteit leveren tegen een betaalbare prijs.

Na het uitbreken van de financiële en economische crisis in 2008 werd het voor de meeste Europese bedrijven heel moeilijk om (een) investering(en) in bewerkingsmachine(s) te verantwoorden.  Bovendien zijn er op de arbeidsmarkt in Europa steeds minder en minder mensen met interesse voor het vak van de mechanische vormgeving.

dsc03782.JPG

Bovenstaande ervaringen en vaststellingen zijn de kiem geweest voor de oprichting van DeBra Tech Solutions en voor wat we vandaag doen: High-End onderdelen leveren aan bedrijven in Europa die lokaal (bijna) geen (betaalbare) oplossing meer vinden voor de vervaardiging van hun complexe onderdelen.

Nadat we eind 2015 naar onze nieuwe locatie in de Vredestraat zijn verhuisd en nadat Mireille Van Steenkiste de taak van Back Office op zich had genomen, zijn we ook een samenwerking gestart met Grimm Zuführtechnik, een Duits verticaal geïntegreerd bedrijf, gespecialiseerd in alle mogelijke vormen van toevoertechniek voor montagelijnen 

Met vriendelijke groeten,

Dominiek De Brabandere, CEO